Producent van hoogtechnologische speakersystemen

Gedurende zijn leven streefde John Bowers, de oprichter van Bowers & Wilkins, er naar om zo dicht mogelijk bij transparante reproductie van opgenomen geluid te komen. Die zoektocht is nu de missie van ’s werelds marktleider op het gebied van luidsprekermerken. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van het leidende bedrijf waar het hifikwaliteit betreft. B&W’s luidsprekers hebben de harten van audioliefhebbers wereldwijd veroverd.

Business Intelligence project

Probleemstelling

De hoge kwaliteit van de  productserie gekoppeld aan de in sommige gevallen hoge prijs vraagt van B&W om voorraadposities wereldwijd te bewaken en te plannen. Zodoende wordt men in staat gesteld klanten snel te leveren, welk product ook gevraagd wordt. Voorraadposities worden ook beïnvloed door het feit dat de meeste luidsprekers van hoge kwaliteit ten toon worden gesteld in gespecialiseerde winkels wereldwijd.

B&W voorziet verder de introductie van centrale magazijnen die zouden moeten helpen in het terugbrengen van voorraadposities zonder dat de snelle levering aan klanten hieronder hoeft te lijden.

Oplossing

Nippur heeft een planning- en forecastingoplossing ontworpen en ontwikkeld die enerzijds zeer goedkoop is qua licentie en ontwikkeling en anderzijds toch medewerkers wereldwijd het mogelijk maakt hun inzichten in te geven en te retourneren naar het hoofdkantoor voor integratie van de plannen. De oplossing is metadata gedreven opgezet zodat logica kan worden losgekoppeld van de data. Hierdoor kan het model makkelijk worden onderhouden. Tot slot zijn eigen mensen getraind in het beheren en ontwikkelen van deze oplossing.

Resultaten

Deze oplossing stelt B&W daadwerkelijk in staat de voorraadposities wereldwijd te bewaken. Door regionale vertegenwoordigers te vragen hun verwachtingen ten aanzien van verkoop aan te leveren krijgt het hoofdkantoor de kans betere business deals te sluiten. Dit helpt bij het beter plannen van de productie en het terugbrengen van voorraadposities.