Jubileumviering

Nippur viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Wij wilden iedereen, die dit mogelijk heeft gemaakt, bedanken tijdens ons jubileumsymposium.

Dit symposium vond plaats op:
Datum: woensdag 28 maart 2018 van 15:00 uur tot 19:00 uur
Locatie: Kasteel Maurick, Maurick 3, 5261 NA, Vught

Het programma zag er als volgt uit:
15:00 – 15:30 Ontvangst onder genot van muziek en drankje
15:30 – 16:15 Duco Roolvink, Manager reporting & analytics Artsen zonder Grenzen
16:15 – 16:45 Pieter Rambags, Oprichter en managing partner Nippur
16:45 – 17:30 Philippe Baecke, Professor Vlerick Business School
17:30 – 19:00 Netwerkborrel en afsluiting

Duco Roolvink

Duco is altijd gefascineerd geweest in de transformatie van vrijwel betekenisloze ruwe dataelementen naar geïntegreerde ‘high volume’ dataverzamelingen die de gebruiker nieuw of opnieuw inzicht verschaffen. Eerst heeft hij analyseomgevingen opgezet voor organisaties als NS en Heineken. Later richtte hij zich op BI, Data en Analytics binnen de Zorg; bij zorgaanbieders, verzekeraars en patiëntenorganisaties. Duco is met name geïnteresseerd in de onderlinge aansluiting van techniek, informatie en organisatiedoelstellingen, met focus op concrete toepassingen die direct tot actie aanzetten.
Sinds 2016 is Duco verantwoordelijk voor de ontwikkeling van fact based decision making bij Artsen Zonder Grenzen. Zijn presentatie droeg de titel: “BI noodzaak bij noodhulp”.

Philippe Baecke

Prof. dr. Philippe Baecke is een associate Professor aan Vlerick Business School en gastdocent aan Trinity Business School (Ierland), gespecialiseerd in “Big Data” analyse. Hij is programmadirecteur van twee managementopleidingen aan Vlerick Business School: “Creating Business Value with Big Data” & “Data Driven Marketing”. Hij onderwijst binnen master-, MBA en Managementopleidingen in verschillende landen zoals België, Nederland, Ierland, Hong Kong, etc. Op het vlak van academisch onderzoek focust Philippe op het verbeteren van bedrijfsinzichten door creatief om te springen met nieuwe vormen van data, zoals locatie data en sociale netwerk data. Zijn onderzoek wordt gedupliceerd in verschillende erkende academisme tijdschriften zoals “Decision Support Systems”, “International Journal of Productions Economics”, “Expert Systems with Application” en andere. Verder heeft Philippe meerdere bedrijven begeleid bij de implementatie van “Big Data” projecten, zowel op strategisch als operationeel niveau (bijvoorbeeld, KBC, ING, Ageas, Telenet, Mobile Vikings, Dunnhumby/Tesco (London), Bisnode, BIG, Sanoma, etc.).
Zijn presentatie droeg de titel: “De evolutie van een traditionele naar een data gedreven organisatie: waar zit jouw organisatie?”

Pieter Rambags

Pieter Rambags is mede-oprichter van Nippur. Hij heeft een Master-diploma in Informatie Management aan de Universiteit van Tilburg (1989). In zijn presentatie ging hij in op het verleden, het heden en de toekomst van Nippur.

Yawajeewa Community Learning Centre in Sri Lanka


Het hier afgebeelde handgemaakte wandkleed is gemaakt en geschonken aan Nippur door de kinderen van Community Learning Centre Yawajeewa in Sri Lanka. Yawajeewa is één van de goede doelen die Nippur steunt. Kijk voor dit bijzondere goede doel op Stichting Yawajeewa. Mocht je overwegen ons een cadeau te willen geven, dan geven wij de voorkeur aan een donatie aan de straatkinderen van Yawajeewa. Dit kan door het bedrag over te maken op rekening nummer NL38ABNA0463456661 o.v.v. Yawajeewa. Ook als je ons lustrum niet kon bezoeken, waarderen wij een schenking altijd.